Шта је токеномија и како може поново покренути економију

10/02/2021

Токенизација је веза ваше компаније са блоцкцхаин технологијом и издавање токена сопствене компаније, који имају сличан принцип као и акције.

Захваљујући вези са блоцкцхаин-ом, можете постепено аутоматизовати све процесе у свом послу. Истовремено имате ажурне податке о својим трошковима на које можете брзо да реагујете и тако значајно уштедите. Када аутоматизујете целокупно пословање и повежете се са блок-ланцем, ваша компанија ће бити транспарентна и добро уређена за потенцијалне инвеститоре који воле да купују ваше токене.

Токенизација је поступак заштите осетљивих података заменом алгоритамски генерисаног броја који се назива токен. Токенизација се често користи за спречавање превара са кредитним картицама. Ови токени могу да се преносе путем Интернета или различитих бежичних мрежа потребних за обраду плаћања без излагања стварних банковних података. Стварни број банковних рачуна чува се на сигурном чувању.

Токенизација је метода која претвара права на средство у дигитални токен.
Претпоставимо да постоји кућа за 200.000 ЕУР. Токенизација може овај стан претворити у 200.000 токена (број је потпуно произвољан, тако да може бити 2 милиона токена). Дакле, сваки токен представља 0,0005% основне имовине. На крају ћемо издати жетон на платформи која подржава паметне уговоре, као што је Етхереум, тако да се токени могу слободно купити и продати на разним берзама.

Када купите један жетон, заправо купујете 0,0005% власничког средства. Купујете 100.000 токена и поседујете 50% своје имовине. Купујете свих 200.000 токена и 100% сте власник имовине. Очигледно је да не постајете легални власник имовине. Међутим, с обзиром на то да је Блоцкцхаин јавна књига која је непроменљива, он осигурава да једном када купите токене нико не може да „избрише“ вашу имовину, чак и ако није уписана у земљишне књиге. Требало би да буде јасно зашто Блоцкцхаин дозвољава ову врсту услуге.

Токенизација остале имовине делује на сличан начин. Ако постоји слика Пикаса од 50 милиона евра, она такође може бити токенизована. Исто се односи на злато и дијаманте и друге покретне и непокретне вредности.